Now playing

Avatar
Rate this item
(0 votes)
Това не е пътя ... Снимка: Рixabay.com

Това не е пътя ...

By Published May 29, 2022

Живяла едно време, много, много отдавна, дълбоко, дълбоко навътре в гората, една лисица. По незнайни причини тя била загубила своите два предни крака. Никой не знаел как, може би спасявайки се от смъртоносен капан.

Един човек, който живеел в края на гората, виждал лисицата от време на време и винаги се чудел как тя успява да си набавя храна.

Един ден когато лисицата отново била наблизо и той я наблюдавал, се появил тигър. Тигърът държал току що уловена плячка между челюстите си. Той изял колкото му било достатъчно да се нахрани, а останалото оставил за лисицата.

Отново, на следващия ден, великият Създател на този свят, изпратил храна на лисицата по същия този тигър.

Човекът започнал да си мисли:

- Щом за лисицата са осигурени грижи по този мистериозен начин и навярно храната е изпратена от някаква невидима Висша Сила, защо и аз да не седна някъде и да почакам храната ми да дойде сама?

И понеже той имал безгранична вяра, седнал и зачакал храната си. Но…дните отминавали… и нищо не се случвало….

Човекът започнал да слабее, да губи сили, останал само кожа и кости. Един ден, губейки почти съзнание, той чул, идващ от някъде Глас, който му казвал:

- О, ти, който пое по грешния път! Разбери накрая Истината! Ти трябваше да последваш примера на тигъра, вместо да имитираш безпомощната лисица!

Какъвто и избор да направите, aкo след известно време няма резултати и не се чувствате добре - това не е пътят. Въпреки вярата ви, следвате ли чужда цел и посока, това не води до положителни промени...

 

Read 134 times Last modified on Sunday, 29 May 2022 21:47
Станислав Тенев

"Музиката дава душа на вселената, криле на ума, полет на въображението и живот на всичко."
Платон

Login to post comments

За нас

  • Mix10 e независима медийна група, развиваща уеб проекти и онлайн издания в сферата на новините, забавленията, изкуството и свободното време. От създаването си се стремим да създаваме качествено съдържание, услуги и независима журналистика.

Контакти

улица Христо Ботев 1
Дупница, 2600
България
+359896360031
Mobile: +359892047200
www.plusradio.bg/

Цитат на деня

  • Животът е простичко нещо, но ние настояваме да го правим сложен. 

     

    Конфуций