Now playing

Avatar
Rate this item
(0 votes)
Двата съвета за щастие на Айнщайн Снимка: Рixabay.com

Двата съвета за щастие на Айнщайн

By Published April 10, 2022

През 1922 година Алберт Айнщайн гостува в Япония като гост-лектор само дни преди да получи Нобеловата си награда за физика.

След лекциите той се прибрал в хотела, но се оказало, че няма дребни за бакшиш на пиколото. Затова взел лист и химикал и му написал една бележка, която наскоро се продаде за 1.8 милиона долара на търг в Йерусалим.

На бележката Айнщайн написал двата си съвета за щастлив живот.

1. Живей спокойно и скромно Първият съвет на Айнщайн за щастлив и спокоен живот е да търсиш спокойствието и да си по-скромен. Той е написал на пиколото, че скромността може да те направи по-щастлив от вечното преследване на успех. Големите цели винаги са свързани с голямо безпокойство.

2. Имаш ли воля, ще намериш и начин По втория съвет може да съдим, че геният не е вярвал в ограничените възможности. Той е известен с това, че винаги е търсил път и затова няма нищо изненадващо в написаното. Волята на Айнщайн го е превърнала в име, което познаваме и днес.

 

Read 141 times Last modified on Sunday, 10 April 2022 13:33
Станислав Тенев

"Музиката дава душа на вселената, криле на ума, полет на въображението и живот на всичко."
Платон

Login to post comments

За нас

  • Mix10 e независима медийна група, развиваща уеб проекти и онлайн издания в сферата на новините, забавленията, изкуството и свободното време. От създаването си се стремим да създаваме качествено съдържание, услуги и независима журналистика.

Контакти

улица Христо Ботев 1
Дупница, 2600
България
+359896360031
Mobile: +359892047200
www.plusradio.bg/

Цитат на деня

  • Винаги е по-трудно е да забравиш, отколкото да запомниш. 

    Бернардо Бертолучи