Now playing

Avatar
Rate this item
(0 votes)
Не приемай любов от човек, който не е цял! Снимка: Рixabay.com

Не приемай любов от човек, който не е цял!

By Published April 07, 2022

- Не се опитвай да събереш счупен човек, дете! Ще се порежеш дълбоко и душата ти ще остане в белези от хорските стъкла.

Не се опитвай да лепиш чуждите парчета.

Лепилото ти няма да е трайно, дори и името му да е Любов.

А и никого не познаваш изцяло - не знаеш кое парче откъде е, за да го върнеш на мястото му. Все нещо ще залепиш не където трябва и ще бъдеш обвинен, защото ...няма да видят желанието ти да помогнеш, а грешките, които правиш по този път.

Колкото и да те е грижа, колкото и много да обичаш ...остави хората сами да се съберат.

Това не е твоя работа.

Ти нямаш вина за счупените им сърца, че да поемаш техните стъкла в Себе си. Саможертвата ще те погуби.

И още нещо запомни, дете: Не приемай любов от човек, който не е цял!

Колкото и звезди да ти сваля, колкото и красиви думи да ти реди, нека първо си събере Душата и Сърцето. Не го ли направи, няма да е способен да те обича така, както заслужаваш - с ЦЯЛОТО си сърце, защото няма да е цяло. А душата и сърцето ти са крехки. Има опасност да те счупи и теб.

Ръцете му са свикнали да държат парчета, а ти си цяла и ще му тежиш. Хората се обвързват почти винаги, неосъзнали себе си и какво искат наистина от тях самите, от Живота, от спътника си в него. Хвърлят се да обичат, да помагат да събират някой друг, все още неоправили собствената си бъркотия, не заобичали своята собствена личност.

Такива хора са неспособни да получат и дадат най-доброто в една връзка. Стават или консуматори или напълно забравили себе си.

Заобичайте се! Заобичайте се от все сърце!

Тогава Любовта в сърцето Ви ще се умножи, ще бъде здравословна и едва след това я насочете към някой друг. Така Вашата обич няма да е вредна, защото ще е осъзната, неочакваща, неизискваща, неограничаваща и неограничена .. безУсловна.

Едва тогава няма да допускате нито отровни любови, нито счупени хора да се докоснат до сърцето Ви. Защото осъзнат човек да бъде във връзка с неосъзнат е ограбващо, опустошаващо. Оправете собствения си хаос, за да не се налага да се борите с чуждия.

Борбата утежнява Любовта. Претоварва я ...

И рано или късно, тя умира. Умира бавно и мъчително и за двамата. Подарете си обич към Себе си, за да получите истинска и чиста Любов, за да я познаете и задържите в живота си.

 

Николета Иванова

Read 149 times
Станислав Тенев

"Музиката дава душа на вселената, криле на ума, полет на въображението и живот на всичко."
Платон

Login to post comments

За нас

  • Mix10 e независима медийна група, развиваща уеб проекти и онлайн издания в сферата на новините, забавленията, изкуството и свободното време. От създаването си се стремим да създаваме качествено съдържание, услуги и независима журналистика.

Контакти

улица Христо Ботев 1
Дупница, 2600
България
+359896360031
Mobile: +359892047200
www.plusradio.bg/

Цитат на деня

  • Животът е простичко нещо, но ние настояваме да го правим сложен. 

     

    Конфуций